Andrea k
Jehannes 484 x Jasper 366
Fokker: Hendrik Kuiper, Oosterend
Eigenaar: J.J.H. Boot en J.P.W. Boot, Hillegom

Op zaterdag 14 oktober 2023 werd in Exloo een promotiekeuring gehouden. Een keuring voor merries die in 2023 zogend zijn geweest en pas na 30 april een veulen hebben gehad. Wanneer deze merries een eerste premie hebben behaald op een keuring ná de Centrale Keuring, mogen ze naar de promotiekeuring. Zo kwam daar ook Andrea k (Jehannes 484 x Jasper 366). Een zevenjarige ster AAA merrie uit de fokkerij van Hendrik Kuiper. Hij fokte deze merrie uit Nine H.T.
Andrea k is verkocht aan de familie Boot uit Hillegom en fokken nu ook met haar. Tot op heden kreeg ze twee hengstveulens van Tiede 501.

De merrie kreeg als veulen een eerste premie op onze fokdag, als driejarige ook en als vierjarige eveneens. Als zevenjarige kwam ze eind oktober op de stamboekkeuring in Nunspeet en kreeg daar een eerste premie. Haar reis richting Kroonpredicaat ging vervolgens door naar de promotiekeuring in Exloo. Ze stapte deze dag niet op haar allerbest, maar een eerder verreden IBOP proef met 85 punten als resultaat leverde Andrea k nu toch het Kroonpredicaat op.

Andrea komt uit stam 44. Moeder Nine H.T. is Ster-Preferent en grootmoeder Wiennie (Reyert 337) is Ster. Overgrootmoeder Tietsia (Feitse 293) is Ster-Preferent en daarvoor zit nog Klementine II die Model-Preferent is geworden.