Het buitenseizoen is begonnen. Fokvereniging Het Friesch Paard Limburg ging van start met de eerste selectiewedstrijd op 30 april in Sevenum. Onze eigen wedstrijd is 27 augustus in Koudum. Alle ruiters met een KNHS startkaart en een KFPS geregistreerd Fries paard kunnen meedoen aan de landelijke dressuurcompetitie. De finale is 23 september in Kootwijk.

KFPS Kampioenschap van B tot en met ZZ-Licht en Subtop

Vorig jaar vierden we ons derde lustrum met drie geweldige kampioenen in de Subtop. Kampioen Zware tour Melanie Mouthaan met Wilke-C van de Wijdewormer, Kampioen Lichte tour Marc-Peter Spahn met Djorn van de Demrostables (nu stamboekhengst Elias 494) en Kampioen ZZ-zwaar Judith Pietersen met Kop Jansen Bas schreven geschiedenis. Voor de Subtop geldt een vrije inschrijving.

Voor de klasse B tot en met ZZ-Licht dient  een combinatie zich voor het kampioenschap te selecteren via de selectiewedstrijden welke georganiseerd worden door de Fokverenigingen.

Verder is er weer de populaire wedstrijd voor vier- en zestallen op de finaledag. Voor de afdelingsdressuur moet er minimaal eenmaal 60 procent zijn gescoord om mee te mogen doen in Kootwijk. Dus ga deze sportieve uitdaging aan en formeer samen met je ruitervrienden een vier- of een zestal en doe mee!

ALRAKO KFPS Kampioenschap Dressuur 2017

Organisatie: Dressuurcommissie gezamenlijke fokverenigingen
Hoofdsponsor: ALRAKO, Kootstertille www.alrako.nl
Info en reglementen: www.dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl
Contact: wedstrijdsecretariaat@dressuurkampioenschapfrieschpaard.nl

Finale: Zaterdag 23 september in Kootwijk
PASSIE VOOR FRIEZEN, PASSIE VOOR DRESSUUR:
KFPS kampioenschap B t/m ZZ-Licht
KFPS kampioenschap Subtop
Wedstrijd afdelingsdressuur (vier- en zestallen)