Op vrijdag 12 januari 2024 werd de finale van de Horses2fly sportcompetitie indoor tuigen plaats. Dit jaar werd er gereden in de rubrieken Young Riders en 4-5-6 jarigen. Met drie selectiewedstrijden en de afsluitende finale mag geconcludeerd worden dat de animo dit jaar goed was. In elke klasse mochten er zes combinaties mee naar Leeuwarden voor de finale. Jelte Hoekstra uit Sibrandaburen reed GPD Ward (Thorben 466) bij de Young riders naar de uiteindelijke derde plaats. Alke 4686-dochter Uilkje werd door Lucas Hoeksma gereden. Dit fokproductie van de familie de Boer uit Achlum eindigde op de zesde plaats in het eindklassement. Ook Janneke Folkertsma uit Molkwar reed mee in de finale. Zij reed Wikkerdewik fan Hylpen (Thorben 466) en werd uiteindelijke vijfde.

Gosse 526 overall winnaar

Bij de 4-5-6 jarigen viel Ate Leijendekkers fokproduct Gosse 526 (Nane 492) al meteen op. Radboud Kulsdom reed de dekhengst in twee selectiewedstrijden al sterk en wist dat in de finale vast te houden. Sterke concurrentie was er zeker want Jelmer Chardon had in Gerrit R.V. (Eise 489) een hele sterke troef. De prestaties lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk werd toch Gosse 526 de kampioen.
In de overall finale waarin de hoogste twee van beide rubrieken nogmaals tegen elkaar mochten strijden om ‘it Stiennen Hynder’ was het wederom Gosse 526 die het meest overtuigde en zich nestelde in het rijtje tuigtoppers die eerder al eens deze overall finale won, zoals bijvoorbeeld Joppe, Nanne 492 en Sven B.

Gosse 526 (Nane 492) in handen van Radboud Kulsdom, onderweg naar zijn winst in de indoor tuigcompetitie. Foto: Johanna Faber