Elisabeth M (Andries x Brandus) kampNa het succes op de fokdag heeft Hendrik Eppinga met zijn merrie Elisabeth M. (Andries x Brandus) een nog groter succes op de centrale keuring. Eerst voorlopig kroon, dan kampioen bij de 3-jarigen en uiteindelijk ALGEMEEN KAMPIOEN.
Zowel de kampioen als de reservekampioen bij de hengsveulens zijn in eigendom van leden van onze fokvereniging. De kampioen is Mondriaan fan Dijkmaniastate (Reinder x Andries) van de heer Dijkman uit Marsum. Het veulen dat in Blauhûs kampioen werd van combinatie de Vries uit Wieuwerd werd in Warga reservekampioen. Het gaat dan over Melle fan Klaeiterp (Tjalbert x Rindert).

Ook bij de enters scoorden onze leden hoge ogen, Kyra fan Bosksicht (Uldrik x Onne) werd kampioen bij de enters en Jantsje fan Dijkmaniastate (Eibert x Sierk) werd reservekampioen. Het door Meekma gefokte enter Kyra fan Bosksicht werd uiteindelijk ook algemeen jeugdkampioen. Ze is nu in eigendom van de heer Wolfswinkel van Vlieland.

Rixt fan Fjildsicht (Mintse x Nanno) van Gerrit de Vries werd definitief model net als Mare J. (Andries x Olof), een merrie die is gefokt door oud-voorzitter Lammert Jager uit Dijken.

Ook werden er 3 merries kroon die zowel gefokt als in eigendom zijn van leden uit ons fokgebied. Acht merries die of in eigendom of gefokt zijn door leden van fokvereniging It Fryske Hynder werden voorlopig kroon (een kort overzicht vindt u onder de foto).

De resutaten van alle deelnemende leden kunt u hier downloaden.     

 

Alle fokkers en eigenaren Gefeliciteerd !!!!!

kroonmerries voor webs