Kyra fan ‘Bosksicht’
Uldrik 457 x Onne 376
Fokker: Stoeterij Bosksicht, Rijs
Eigenaar: Ferry Wolfswinkel, Vlieland

Op 26 augustus 2023, tijdens onze fokdag in Harich werd de driejarige Martzen fan Waadsicht (Tymen 503 x Uldrik 457) ster verklaard met een eerste premie. Dit kersverse sterpredicaat maakte moeder Kyra fan ‘Bosksicht’ Preferent, want eerder werden Wende fan Waadsicht (Tonjes 459), Fier fan Waadsicht (Julius 486) en Jeen fan Waadsicht (Omer 493) al ster. Het bijzondere aan dit preferentschap van Kyra is wel dat ze dit haalt op haar eerste vier nakomelingen!
Kyra stond zelf al enkele keren in de spotligt. Als enter werd ze al kampioen enters/twenters op onze fokdag en tevens enterkampioen op de CK, alsmede jeugdkampioen. Als driejarige werd ze reservekampioen driejarigen op onze fokdag en werd ze dat ook op de CK. Kyra is Kroon geworden en haalde ook haar sportpredicaat. Dochter Wende fan Waadsicht werd in 2016 reservekampioen enters/twenters op onze fokdag.
Kyra is gefokt door Stoeterij Bosksicht van de familie Meekma. Ze komt uit stam 104 en heeft in Nynke fan ‘Bosksicht’ (Onne 376) een stamboekmoeder. Naast Kyra bracht ze ook de Kroon-AA-merrie Imke fan ‘Bosksicht’ die in 2022 reservekampioen oudere merries werd op onze fokdag. De grootmoeder van Kyra is de Modelmerrie Grytsje fan ‘Bosksicht’ en de overgrootmoeder is de Model-Preferent-Prestatiemerrie Pinksterblom (Oege 267).