Manna fan Hylpen
Pier 448 x Onne 376
Fokker/eigenaar: Familie de Vries, Hindeloopen

Op donderdag 21 december 2023 werd de laatste ABFP-test van het jaar 2023 verreden bij de WB-stables in Wergea. Eén van de deelnemers was de dan driejarige Manna fan Hylpen (Pier 448 x Onne 376). De merrie, die in augustus 2023 al van zich liet spreken toen ze uitgeroepen werd tot fokdagkampioene van fokvereniging It Fryske Hynder. Een maand later op de CK werd ze voorlopig kroon.
In de ABFP-test ontwikkelde ze zich goed en tijdens het eindexamen waren de juryleden onder de indruk van Manna. Een merrie met veel activiteit en afdruk. Manna kreeg 81 punten voor haar zadelproef en voor de menproef, waarbij ze iets meer spanning toonde, kreeg ze 76 punten. Ze haalde hiermee voldoende punten binnen voor het definitieve Kroonpredicaat.

Manna is gefokt door familie de Vries uit Hindeloopen en komt uit stam 15. Ze is een dochter van Wietske fan Hylpen (Onne 376) die op haar beurt al Model-Sport-Preferent is. Wietske fan Hylpen is tevens de moeder van Minke fan Hylpen (Reinder 452) die inmiddels bekendheid treft als moeder van hengstenkeuringskampioen Herre 524.
Manna’s grootmoeder Lieke fan Hylpen (Olof 315) is Ster-Preferent-Prestatie en tevens de moeder van KFPS dekhengst Eise 489 en daarnaast van de sporthengsten Keimper fan Hylpen (Maurits 437) en Nanning fan Hylpen (Wytse 462). Ook overgrootmoeder Wieke fan Hylpen (Jochem 259) is Ster-Preferent.