16-02-26 Clinic Frenk JespersFrenk Jespers gaf ons vrijdagavond 26 februari een inkijkje in zijn beleving van de eerste bezichtiging en de hengstenkeuring. Wat is hem opgevallen, waarin heeft ons Friese Paard overeenkomsten met andere rassen en waar onderscheid het zich. Daarbij legde hij telkens de link naar het rijden onder het zadel. Dat veel leden dit interessant vinden, bleek uit de grote opkomst!

Een horizontale hals heeft Jespers eigenlijk niet gezien. De hals die er op staat in combinatie met een gezonken rug, die hij veelvuldig gezien heeft, is bij het rijden best lastig. De lendenen vielen hem niet tegen en dat is het belangrijkste onderdeel voor het rijden. Kortom een ras met potentie.

In het buitenland komt Jespers op vele stallen. Hij gaf aan overal Friese paarden tegen te komen, meer nog dan KWPN’ers. Hij ziet dat juist onze Fries altijd met veel plezier gereden wordt. De stappen die we in de dressuursport willen maken met het Friese Paard moeten niet ten koste gaan van de nuchterheid van het ras. Want het rijden met plezier dat is het belangrijkste en dat is juist mogelijk door die nuchterheid!

(Foto’s: Johanna Faber)

Clinic Frenk Jespers (Clinic Frenk Jespers)_20160226_DSC_9735 - kopie Clinic Frenk Jespers (Clinic Frenk Jespers)_20160227_DSC_9993 - kopieClinic Frenk Jespers (Clinic Frenk Jespers)_20160227_DSC_0042 - kopie