De voorkeuring te St.Nicolaasga was een geslaagde keuringsdag met slechts enkele spatjes regen en mooie resultaten. Henk Dijkstra stond de hele dag weer als “omropper” op het veld. Hij sprak ook enkele woorden van medeleven uit aan het adres van de heer Jorritsma, erelid van onze FF, die afgelopen maandag zijn vrouw verloor.   

20140821-VEU45f-Tjenke fan de Heamar Alke x Olofkl 

Een flink aantal veulens werd beloond met een eerste premie (overzicht onderaan).Voor de kampioenskeuring in Blauwhuis worden de hengstveulens Teake fan Pankoeken en Timo B. en de merrieveulens Tjenke fan de Heamar en Thijsje fan ‘e Hameren uitgenodigd. Het was in St.Nyk al een spannende strijd, dus dat beloofd wat voor Blauhûs.

 

Koninginnerubriek

Van de negenentwintig gekeurde 3-jarigen werden er elf ster, resultaat waar we volgens jury-voorzitter Jaap Boersma tevreden mee kunnen zijn! Vier van hen werden beloond met een eerste premie en zijn uitgenodigd voor de kampioenskeuring in Blauwhuis: Lucia fan ‘e Klaverfjouer (Tsjalle 454 x Fetse 349), Lieke fan ’t Sou (Mewes 438 x Tsjerk 328), Jiska Esther H. (Eibert 419 x Jasper 366) en Jitske Solkje (Jisse 433 x Fetse 349). 

 

4 -6 jaar 

In de opnamerubriek voor merries van 4 tot 6 jaar werden 2 merries gekeurd. Eén van hen bemachtigde het sterpredikaat met een tweede premie. Van de zes merries die werden aangeboden voor graadverhoging werden er twee ster met een tweede premie. Zeven stermerries kwamen op het strijdtoneel om een afvaardiging naar de Centrale Keuring te bemachtigen. Dit slaagde voor vier merries: Fanny fan ‘e Pikesyl (Andries 415 x Krist 358), Imke van ’t Maarssens Veen (Mewes 438 x Wikke 404), Hanna fan Galinga State (Norbert 444 x Anton 343) en Fenna fan ‘e Aldedyk (Lutger 436 x Ulke 338). De eerste twee merries zijn uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

7 jaar en oudere stermerries

Alle gekeurde stermerries in deze rubriek werden beloond met een eerste premie. De op kop geplaatste merries Sterre fan Hickaerd (Ulke x Anton en Tina D.J. (Wierd x Sjaard) worden ook verwacht in de kampioensring voor de rubriek 4 jaar en oudere merries. 

Ruinen

Tot slot de ruinenrubriek, hierin werden 4 paarden gekeurd. De beste twee werden beloond met het rode lint. Hessel fan Lunia (Sape x Leffert) en Hans H (Maurits x Feitse) kunnen zich nu dan ook als sterruin presenteren.

Fokkers en eigenaren gefeliciteerd!

De uitslagen van de voorkeuring in St.Nyk kunt u hier downloaden.

Veulens 1e premie